Fire patentregistrerte oppfinnelser for

å oppnå den moderne rørmusikkspiller

 

 

 

 

 

Vakuumrør (synonynt radiorør, elektronrør, rør) har gode lineære utgangs-karakteristikker, en lydforsterker som bruker radiorør for behandling av lydsignaler, gir ofte en varmere og mer autentisk lydkvalitet.

 

 

 

En konvensjonell rørforsterker har følgende kretsstruktur, den mottar et lydsignal som videresendes til en høyttaler, videre inkluderer den konvensjonelle rørforsterker en strømkrets, en rør forsterkerkrets, en transformerende-krets og en jordet metallbunnplate. Kraft-kretsen benyttes som mottaker av strøm for å gi det til radiorøret. Rørforsterker- og transformasjons-kretsen er for lydutgang. Jordings-metallbunnplaten brukes til å gi jordingskjold til strømkretsen, rørforsterker- og lydutgangs-transformasjons-kretsen.

 

 

 

 

I kretsskjemaet til en konvensjonell rørforsterker, hvor kilden strømforsyningen til strømforsyningen transformeres og korrigeres gjennom strømkretsen, filtreres av en choke (CHK) og deretter tilføres til rørforsterker-kretsen og lydutgangkrets.

En lydinngang forsterkes av rørforsterker-kretsen, transformeres av en transformasjons-kretsen for lydutgang og overføres deretter til høyttaleren. Når det gjelder jording, brukes punkt A i strømkretsen eller den negative terminalen (punkt B) til inngangsterminalen til vakuumrørforsterkerkretsen som den eneste jordterminalen i en konvensjonell vakuumrørlydforsterker som skal kobles til en enkeltjordterminal med jordingsmetallbunnplate for å gi jordingskjold til den konvensjonelle vakuumrør lydforsterkeren.

 

 

 


Selv om jordingsmetallbunnplaten til en konvensjonell vakuumrørlydforsterker kan gi jordingskjold, kan det ikke eliminere den gjenværende vekselstrømsstøyen og impulsstøyen, noe som resulterer i at brukeren tydelig kunne høre den gjenværende brummen og impulsbrummen i lyden som spilles. av høyttaleren på kort avstand (innen omtrent en meter). Også choken i strømkretsen vil være kombinert med høyfrekvent støy og ytterligere forverre problemet med nynning. Videre resulterer jordingsmetallbunnplaten i stort volum av forsterkeren og kostbare kostnader, og da jordingsmetallbunnplaten 6 for det meste er utformet integrert med foringsrøret, noe som ytterligere fører til lekkasje i en konvensjonell vakuumrør-lydforsterker. Selv om den konvensjonelle vakuumrørlydforsterkeren har overlegen lydkvalitet, på grunn av voluminøs volum og problemet med nynning på kort avstand, kan en stasjonær modell ikke utvikles, og heller ikke slike vakuumrørlydforsterkere passer i vanlige husholdninger.

 

 

 

For å løse de ovennevnte manglene og utvikle en "All-In-One" rørspiller som er rimelig, og som kan plasseres på bordet eller på lydstativet, har Echowell lydteam kontinuerlig utviklet og verifisert i mange år, har suksessivt designet mange innovative løsninger, og innlevert fire patentsøknader i mange land, hvorav noen har patentert fra mange land, og noen er under gjennomgang. Navnene på de fire patenter og numrene på patentsertifikatene som er patentert i forskjellige land er som følger:

 

 

 


 

 

 
  1. Grounding Structure and Grounding Method of Vacuum Tube Audio Amplifier

Taiwan, ROC: Innovation Patent No.I650934

USA: US 10,135,402 B1

Russia: Patent for Invention No. 2695048

Australia: Patent number: 2018222961

Korea:  Patent No. 10-2077092

 

 
 
  1. Vacuum Tube Audio Amplifier

Taiwan R.O.C.: Innovation patent no.I703815

USA: US 10,218,320 B1

                        
                   
  1. Vacuum Tube Rear Device
  2. Vacuum tube amplification system capable of reducing residual noise and a grounding method thereof
 
 

 

 

 

 

 

En kort introduksjon er som følger, og du kan referere til patentbulletinen for detaljer.

 

Søknaden tilveiebringer en jordingsstruktur av en lydforsterker i et vakuumrør, som, i aspekt av kraften, omfatter bruk av en effektkrets uten drossel, en antikryss-krets og en filamentregulator-krets; og i aspektet av jord, ved å bruke en negativ utgangsklemme til en lydutgangkrets eller en negativ klemme til filterkondensatoren i kraftkretsen som en enkelt jordklemme på vakuumrørets lydforsterker, og arrangere ingen metallbunnplate derav , for å oppnå en lett desktop vakuumrør lydforsterker, og ytterligere unngå lekkasje.

 

 


Jordingsstrukturen til lydforsterkeren til vakuumrøret er tilveiebrakt av den foreliggende oppfinnelse. Vakuumrørets lydforsterker overfører et utgangssignal i henhold til et inngangssignal, og inkluderer en effektkrets som leverer strøm til en vakuumrørforsterkerkrets og en lydutgangkrets. Lydutgangkretsen forsterker inngangssignalet og overfører det til lydutgangkretsen, som leverer utgangssignalet til høyttaleren. Dessuten brukes den negative utgangsterminalen til lydutgangkretsen eller den negative terminalen til en filterkondensator i kraftkretsen i lydforsterkeren i vakuumrøret som den eneste jordede terminalen, som ikke er koblet til en jordet metallbunnplate. Gjennom en filamentspenningsregulatorkrets blir strømmen også tilført et filament av et vakuumrør i vakuumrørets lydforsterkerkrets.

 

 

 

Når det gjelder effektforsterkeren til vakuumrøret, vet de fleste designingeniører at nøkkelkarakterer må være med en svært magnetisk flustetthet, lave magnetiske tap, tilstrekkelig induktans og lave interne motstandstap for å sikre at flatresponsen til vakuumrørets forsterker holder seg på 20Hz ~ 20KHz. Den flate responsen betyr at frekvensresponsen kan holdes flat innenfor frekvensresponsområdet på 20Hz ~ 20KHz. HI-FI flatresponsspesifikasjonen er fra startpunktet 20Hz til sluttpunktet 20KHz +/- 3dB.

 

 

På begynnelsen av 30 ~ 50 -tallet, på grunn av det overdrevne karbonvolumet i silisiumstålplatematerialet, er frekvensresponsen alltid mellom 45Hz til 16KHz, som fortsatt er langt unna standardkravet, men nå er silisiumstål Z11 (35Z155 eller 35JG155) eller lav-karbon i stor lydtransformator er i stand til å nå HI-FI-standarden ved 20Hz ~ 20KHz, noe som også lar timbre til vakuumrøret spille ekstremt og komme inn i High End-hallen.

 

 

Det er et oppdrag som er umulig å oppnå uten disse avanserte materialene og kostbare ressursene, derfor er prisen på vakuumrørforsterkere alltid dyr for de fleste. De fleste designingeniører er kjent med at lydutgangstransformatoren er den mest kritiske komponenten i tillegg til vakuumrørene, selvfølgelig er det så mange forskjellige alternativer eller backup -løsninger å velge, men designere forstår at feil valg vil resultere i dårlig frekvensrespons , og gjøre produktet u-kommersialisert, ikke i stand til å bli satt i produksjon, usolgt eller til og med uimotståelig. Derfor er materialet i lydtransformatoren ikke en valgfri komponent.

 

 

For å ytterligere redusere kostnaden og vekten til vakuumrørforsterkeren, og gjøre den rimelig, basert på patentet på "Grounding Structure of Vacuum Tube Audio Amplifier", valgte vi den umulige oppgaven, bruk den laveste kostnaden H50 som lydutgang transformator med silisiumstålplatestørrelse under EI48, som fungerer med CR-utjevningen og blir et sett med moduler, lykkes med å overvinne manglene ved små og rimelige lydtransformatorer, redusere vekten og kostnaden til vakuumrørmaskintransformatoren ytterligere, og lage sin egen karakter av frekvensrespons.

 

 

Vakuumrør lydforsterkere kan gi veldig gode og behagelige lyder. Siden disse forsterkerne generelt sett er dyre, omfangsrike og har en tendens til å ha problem høy varmegang, er de vanligvis designet som avanserte produkter som fremdeles er umulige å bli vanlige husholdningsprodukter. Sammenlignet med integrerte krets (digitale) lydforsterkere, som nå er mer populære, har lydforsterkere i vakuumrør en tendens til å forbruke større plass med skjøre rør; Videre genererer de under drift intens varme mens den høye strømmen strømmer gjennom filamentene i vakuumrørene. Dermed er de fleste lydforsterkere i vakuumrøret designet for å ha toppmonterte (for det meste i produkter av høy kvalitet) eller internt monterte vakuumrør.

 


Den tradisjonelle innebygde rørhøyttalerenheten bruker et treskall, som er designet for å omslutte en tidligere rørforsterker og sannsynligvis en høyttaler i enheten. Huset kan beskytte vakuumrør fra å kollidere med hverandre og forhindre at brukeren blir brent av vakuumrørene når de er i drift og genererer intens varme. Huset gjør det imidlertid vanskelig for vakuumrørforsterkeren å spre varme. Som et resultat er den største ulempen ved utformingen av en lydenhet med internt monterte vakuumrør problemene med varmespredning; dårlig varmespredning vil forkorte levetiden til vakuumrør. I tillegg inkluderer denne tidligere kjente rørforsterker en metalljordplate i den nedre delen, anordnet nær kretsen til forsterkeren for å redusere støyen som genereres fra kretsen under drift. Imidlertid forårsaker et slikt arrangement den tidligere kjente rørforsterkeren å bruke mye plass og bli veldig klumpete. Hvis tester må utføres, må rørforsterkeren med ovennevnte design vente til den er montert med huset til høyttalerenheten. Tester for hele lydsystemet kan ikke utføres før rørforsterkeren og huset er satt sammen. Den omfangsrike enheten er dermed ugunstig for å etablere en automatiserings-produksjonslinje som inkluderer en testprosedyre.

 

 

 

Et annet tidligere kjent lydforsterker for vakuumrør har toppmonterte rør, som kan skilles fra høyttalere for å forbedre varmeavgivelsen. Beskyttelsesrammer brukes for å gi enkel beskyttelse av vakuumrør. Likevel inkluderer lydforsterkerapparatet for vakuumrøret en metalljordplate (kan være et metallhus) i bunndelen for å redusere støy; Videre må apparatet kobles til en ekstern høyttalerenhet, og dermed vil hele lydsystemet ta enda mer plass. I tillegg har lydforsterkeren vakuumrørene plassert på toppen av enheten for å lette varmeavledning og systemkonfigurasjoner. En slik design gjør det imidlertid umulig for enhetene å bli stablet opp på hverandre som integrerte krets (digitale) lydforsterkere, og gjør dette umulig å bli et apparat som er vanlig i de tusen hjem. Ettersom kretskortet til forsterkeren er plassert inne i apparathuset mens vakuumrørene er plassert på toppen av apparathuset, er det vanskelig å utføre tester med den ikke-modulære utformingen. På samme måte kan testen for hele lydsystemet ikke utføres før rørforsterkeren er ferdig montert, og den omfangsrike enheten er ufordelaktig for å etablere en automatiserings-produksjonslinje som inkluderer en testprosedyre.

 

 

 

Som beskrevet ovenfor har lydforsterkere med rør fra tidligere ulemper forbundet med plassbruk, stabling og varmespredning, og dermed kan materialene som brukes for dem begrenses (derfor med høye kostnader). I lys av de ovennevnte problemene tilveiebringer den foreliggende oppfinnelse en anordning med bakmonterte vakuumrør, hvor anordningen kan være anordnet i et lydforsterkerapparat for vakuumrør. Enheten med bakmonterte vakuumrør består av et bakpanel, et frontpanel og et hus. Huset monteres med front- og bakpanelene i horisontal retning. Vakuumrørene er anordnet, gjennom en åpning av bakpanelet, fra innsiden til utsiden av enheten, og montert på baksiden av en forsterker for rør; dermed kan varmen som genereres av vakuumrørene forsvinne til utsiden av enheten (dvs. til luften). Enheten med bakmonterte vakuumrør kan brukes i en forsterker for rør. Anordningen i henhold til den foreliggende oppfinnelse tillater forsterkerapparater å stables vertikalt og letter masseproduksjon av forsterkere. I tillegg kan enheten med bakmonterte vakuumrør i henhold til foreliggende oppfinnelse oppnå målet om å redusere kostnadene for maskinhuset. Ettersom vakuumrørene er plassert på baksiden av maskinen, kan varmeavledning forbedres og levetiden til vakuumrør kan forlenges, noe som igjen er gunstig for valg av maskinhuset (valg av materialer vil ikke være begrenset for å løse problemet med termisk utholdenhet). Varmebestandighet er ikke lenger et problem, og praktisk talt alle husmaterialer kan brukes, for eksempel PVC -finer eller plasthus som er rimelig.
I tillegg kan enheten med bakmonterte vakuumrør i henhold til den foreliggende oppfinnelse redusere den gjenværende støyen knyttet til strømforsyning og jording, og derved eliminere brummelyden effektivt; Videre er det ikke nødvendig med en metalljordplate i bunndelen. Vennligst også referere til U.S.A. patent nr. 10,135,402 B1 for relevante teknikker; nevnte søknad viser at reduksjon av størrelsen på et vakuumrørforsterkerapparat kan unngå lekkasjestrømmer.

 


For å løse problemene beskrevet ovenfor tilveiebringer foreliggende oppfinnelse en enhet med et bakmontert vakuumrør, anordningen omfatter minst ett beskyttelses-deksel, et bakpanel og minst ett PCB, hvor: det minst ene beskyttelsesdekselet omfatter en flerhet av varmespredningshull, et rom som inneholder og en åpningskant; bakpanelet omfatter minst en bakre panelåpning, hvor åpningskanten er forbundet med bakpanelåpningen; og den minst ene PCB er elektrisk koblet til minst ett vakuumrør. Videre er kretskortet montert på bakpanelåpningen, slik at vakuumrøret er plassert i det inneholdende rommet til beskyttelsesdekselet.

 

 

 

Klangfargen på vakuumrørforsterkeren har lenge vært i High-End PRO-hallen. Imidlertid forblir vakuumrørforsterkerteknologien bare på nivået i PCBA -tiden, og gjenværende støy har ikke blitt ytterligere redusert; en HI-FI pentode vakuumrørforsterker reststøy har et område på 5mV ~ 8mV RMS, en triode vakuumrørforsterker har 8mV ~ 10mV RMS, reststøyen kan høres innen 30cm ~ 100cm avstand under induksjon av ingen effektpulssignal. Brukere har lenge vært vant til å tro at dette er det normale gjenværende støynivået for vakuumrøret.

 

 

 

I dag har integrerte kretsprodukter av transistorer en gjennomsnittlig reststøy på 1mV ~ 2mV RMS eller mindre. Dette gjør vakuumrøret ubrukelig i denne typen bordplater i en tid med personalisering. Den kan bare sitte godt i profesjonelle High-End-produkter og kan ikke brukes som en minihøyttaler på en bordplate.

I den tidlige tiden av jordingsmodus for vakuumrørforsterkere, jording så lenge det har en jordledning. Hensikten var å få forsterkerkretsen til å fungere og forsterke normalt, slik at den kunne markedsføres. Det var det tidlige stadiet av vakuumrøret, lydkilden på markedet hadde mye bakgrunnsstøy og teknologien var tilbakestående.

 

 

 

Denne typen jordingsmetode er rotete. Alle nivåforsterkers jordingskabler har dannet en lukket sløyfe. Jordledningen har allerede mistet sin skjermings- og isolasjonseffekt, og produserer et brum fra lukket strømforsyning, forstyrrelsen av transformatorpulsbølgen kan enkelt komme inn på alle nivåer og forsterkes. Derfor var den siste reststøyen ekstremt dårlig, og de fleste produsenter har aldri møtt det som et problem som skal løses.

 

 

 

Problemet med gjenværende støy ble ikke løst før elektronikkindustrien går inn i en epoke med kretskort (PCBA). Etter at bransjen utviklet en enkeltpunkts jordingsmetode (også kalt enkeltstående jordingsmetode) og en enkeltpunkts jordingsmetode for signalender, ble problemet kraftig redusert uten å danne en jordsløyfe. Det gjenværende støynivået til vakuumrøret har blitt sterkt forbedret til 5-8mV. I denne epoken var det lydkassetter, MC -platespillere, MM -platespillere og CD -platespillere. Kvaliteten på lydkilden fortsetter å bli forbedret, og til og med CD -platespillere med en digital lydkilde på 48K/24bit har dukket opp.

Det er nå en digital generasjon. Kvaliteten på lydkilden har blitt sterkt forbedret fra båndet, MC -platespilleren, MM -platespilleren, CD -plater og til og med 48k/24bit -platene til digital kilde. I dag er alle lydkilder digitalisert; CD, Bluetooth, DAB, USB, DAT, WI-FI og 48k/24bit lydformater er bare et vanlig nivå; 96k/24bit, 196k/24bit HI-RES lydkilde har vært en del av livet vårt. De tradisjonelle rørforsterkere er de nesten perfekte og de mest avanserte lydproduktene i tillegg til reststøyen, som er det siste problemet, så reduser reststøyen for å holde rørforsterkeren alltid på toppnivå på lydprodukter, og overføring til personlig bruk som ligner på transistor bordanlegg, for å øke markedspenetrasjonen.

 

 

Selv om vi vet hvordan vi kan redusere reststøyene fra rørforsterkeren gjennom et stort antall transistorer for å regulere, men denne måten er ikke bare å øke kostnaden betydelig, og vil miste den vakre lyden som vakuumrøret skal ha. For å spare kostnader og beholde den autentiske lydkvaliteten til en rørmusikkspiller, oppfant vi dette patentet for å ha en vinn-vinn-situasjon, "Vakuumrørforsterknings-system som er i stand til å redusere gjenværende støy og en jordingsmetode derav".

 

 

 

Den gjenværende støyen har mye å gjøre med jordingspunktet for likestrøm, som kan hjelpe oss med å finne ut det minimale støypunktet og er en nødvendig felles grunn i samsvar med sikkerheten. Når det er umulig å skille reststøy og likestrømjordingspunkt, adopterte vi konseptet flytende bakke for å skille jordingsterminalen, og samarbeide med utformingen av krafttransformator, utføre reststøy-testing, forbedring og ulike løsninger. En av dem er at for å adoptere en transformator med to identiske høy-/lavspennings-viklinger, er gjennomsnittlig gjenværende støy omtrent 2,4 mv/1,414 = 1,845 mv RMS i testen, som er en ny rekord når det gjelder reststøy fra rørforsterkere, og det er nesten nivået som transistorspillernes reststøy uten bølgeformen av brummelyder fra strøm og forstyrrelse av pulserende signaler, det oppnår de høyere forventningene til rørforsterkeren som utvikler seg til et moderne lydbordanlegg. Basert på disse patentene, vil vi fortsette å lansere flere nye konseptprodukter drevet av vakuumrør. 

 

 

 

 

 

 

 etablert i Taiwan 1982

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last ned produktark på echoElite HER

 

eller på modell echoStream HER

 

For mer info i nettbutikken, klikk HER

 

 

 

 

 

 

 

 Phone: (+47) 40 00 45 80 - veibel@veibel.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prøv vår forhandler nettbutikk - enkel og tilgjengelig 24 timer/7 dager 

  

 

Mangler du brukernavn og passord?

 

1. Gå inn HER for å registrere

 

 

2. Fyll deretter ut firmainfo under "adresser"

 

 

3. For tilgang til forhandlersider send mail til  veibel@veibel.no med "forhandler" i emne

 

 

 

 

 

Samme prosedyre hvis du ikke er kunde fra før hos Veibel AS og ønsker forhandler-status.

 

 

 

 

           
veibel-veibel-veibel  Meny:    Kontakt oss:    veibel-veibel
           
   Hvordan bestille    Veibel AS    
   Om oss    tlf.:  (+47) 40 00 45 80    
   Kontakt    e-post:      veibel@veibel.no    
   Salgbetingelser    nettbutikk finner du her
   
   Returvarer - service    medlem: Renas og Grønt Punkt    
   Website vilkår    org.nr. 917 853 123MVA    
   Hva er GDPR        
       
   

 

                                              

 

 

© 2023 VEIBEL AS, OSLO - NORWAY
E-post: veibel@veibel.no
Site powered by WebOfficeOne ©